Frivilliga Radioorganisationen

FRO Gotland

Kontaktinformation

FRO Gotland
Gotlandsgruppen
Box 2012
621 26 Visby
E-post: gotland@fro.se
Tel: 070-3927325

FRO Gotland och Hemvärnet

FRO utbildar sambandspersonal till Hemvärnets 40 bataljoner. På Gotland finns en bataljon. Befattningarna är allt från stabsbefäl i bataljonsstab till signalist på kompaninivå.

Du kan bli signalist i hemvärnet även om du inte gjort lumpen men då måste du först gå en grundläggande militär utbildning (GMU) omfattande två veckor.

Det är vår strävan att hitta en befattning som matchar dina kunskaper och intressen. Behöver du komplettera din utbildning ordnar vi det. Vår utbildning bedrivs dels på hemorten, dels på centrala veckokurser på attraktiva kursplatser, bland annat på Fårö Kursgård som tillhör Försvarsutbildarna. Där har man möjlighet att ta med sig familjen.

Hemvärnet har ett stort ansvar för skyddet av vårt land. Oavsett var i landet det uppstår problem ska hemvärnet finnas på plats. Det kan innebära allt från bevakning av militära eller civila anläggningar till stöd till samhället. Hemvärnet ska även kunna delta i sökandet efter försvunna personer, delta i släckning av skogsbränder eller hjälpa till att stoppa översvämningar.

Hemvärnets övningar genomförs som sammanhängande fyradagarsövningar (torsdag till söndag). Beroende på förband gör du en eller två sådana övningar varje år. Befäl gör ytterligare några dagar.

FRO Gotland behöver rekrytera minst två signalister varje år för att kunna täcka de årliga avgångarna.

Aktuella kurser, som är helt kostnadsfria, hittar du i utbildningskatalogen.

Har du frågor kan du kontakta våra utbildningshandläggare Bertil Olsson eller Björn Broman. Telefonnummer och e-post hittar du på sidan Styrelse.

Välkommen till FRO och Hemvärnet – en del av Sveriges totalförsvar!

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök